Wandelen door het Dal van de Groote Beerze (8,9 km)

Net boven het Brabantse dorpje Casteren maak je een mooie wandeling langs de Groote Beerze en de prachtige natuur rondom deze beek. Trek waterdichte schoenen aan, want een deel van de route loop je over onverharde paden.

Groote Beerze
Bij Kruidenlucht geniet je op je gemak van een koffie met iets lekkers, voordat je op pad gaat. De eerste meters loop je in Casteren de benen los. Je ziet enkele fraaie oude boerderijen, verderop ligt er in het lommerrijke straatje een ouderwetse strook kasseien. De Groote Beerze is een beek die in het Belgische Lommel ontspringt. Langs de oevers is het heerlijk wandelen, terwijl je over het kabbelende water uitkijkt.

Beekdal
Het Dal van de Groote Beerze is een natuurgebied rondom de beek. Je loopt hier door een kleinschalig cultuurlandschap van houtwalletjes, bos en weilanden met bijzondere plantjes. Het is hier ongekend stil, ideaal om een dagje te onthaasten. Over een rustig weggetje loop je tussen de velden en akkers weer terug naar Casteren. Tijd voor een maaltijd bij Kruidenlucht, dat heb je wel verdiend!

Ook interessant

Overig nieuws

Volg ons

Ook een artikel op KempenSpot?

Neem contact op voor de mogelijkheden.

Aanmelden bij Kempenboks