Lenny & schoonmoeder Arianne Van der Mierden runnen de schitterende trouw- en vergaderlocatie Akkerzicht samen als 4 handen op één buik.

Een droom die werkelijkheid is geworden, maar tot een jaar of 10 geleden hadden Arianne en Lenny van der Mierden dit beiden niet verwacht. Waar Arianne met haar man Harrie een lange tijd een goedlopende fietsenwinkel runde in Hooge Mierde, was Lenny actief bij de binnendienst van een hypotheekadviseur. Arianne en haar man Harrie besloten om met de fietsenverhuur, die eerder in Hooge Mierde gevestigd was, naar Bladel te gaan zodat ze meer ruimte hadden voor hun bedrijf. Toen ze deze boerderij kochten, was het gedeelte wat nu akkerzicht heet nog een stal, want alles hing en stond er nog.

Het zaadje werd geplant

Lenny kwam later met het idee om hier een bed & breakfast bij te beginnen, ze was voorheen werkzaam bij een hypotheekadviseur, ook is ze actief in het montagebedrijf van haar man, waarvoor ze de boekhouding doet. Toen Lenny en haar man ook kinderen kregen, was dit een perfecte optie omdat ze op deze manier zelf haar uren in kan delen. Dat idee is mede ontstaan omdat de locatie van de fietsverhuur gevestigd is langs een fietsroute die Arianne had, waar veel fietsers en wandelaars gebruik van maken. Arianne: ‘’Deze fietsers trapten dan van B&B naar B&B, dit was een erg goed lopende fietsroute’’. Het zaadje was hiermee gepland. Het stalgedeelte, wat aan de woning vast zit zou dan ook meteen een functie krijgen. Harrie klust graag dus die zag dat ook wel zitten. Een aantal jaar, net voor corona is de fietsverhuur dan ook verkocht.

De verbouwing naar Akkerzicht

De verbouwing kon worden gestart, alles kon door Harrie zelf worden opgepakt, een flinke klus, zo bleek. Op de plek waar vroeger een melkstal stond staat op dit moment de schitterende serre. Na een aantal schetsen werd door de gemeente groen licht gegeven voor de verbouwing. Door allerlei oude technieken en oude materialen te gebruiken, maar de look & feel wel in een modern jasje te steken. Arianne vertelt trots; ‘’Alles wat je hier nu ziet, is made by my man!’’ Dit geeft de prachtige authentieke sfeer die er tot op de dag van vandaag hangt. Hier zijn wel twee winters overheen gegaan omdat het veelal handwerk was om tot dit resultaat te kunnen komen.

Van eerste vergadering naar eerste bruiloft

Op een bepaald moment toen de kamers zelf nog niet klaar waren, maar de open ruimte wel klaar was, zijn we begonnen om de locatie als vergaderplek aan te bieden, dit sloeg eigenlijk meteen aan en de eerste bedrijven kwamen naar deze fijne locatie om te vergaderen. Naast de fietsverhuur werd deze accommodatie ook nog gebruikt als verlengstuk van de fietstochten, zo konden de fietsers van de voren een bakje koffiedrinken, of de fietstocht bij Akkerzicht combineren met een picknick of lunch. Dit ging goed, tot dat er opeens een meisje de locatie bij Akkerzicht bezocht met de vraag of ze op deze locatie zou mogen trouwen.  Lenny: ‘’De eerste trouwerij is in september 2016 geweest, toen zijn er direct foto’s gedeeld en kwam er via via ook wat naamsbekendheid’’. Het jaar daarop zijn er 5 bruiloften geweest en zo is dit steeds verder gegroeid. Het afgelopen jaar hebben we 50 bruiloften georganiseerd. Naast de vergaderingen en bruiloften doen we ook fotoshoots, high tea’s en sinds kort koffietafels. Lenny vertelt; ‘’Op dit moment zitten we wel op het punt dat je echt wel van een fulltimebaan kan spreken in de periode van april tot en met november (vanwege het trouwseizoen).

Ook lopen de vergaderingen goed door zo vult Arianne aan: ‘’Bijna alle bedrijven die komen vergaderen, komen ook terug, dat is wel echt een fijn gevoel’. Bezoekers geven aan dat het écht een unieke locatie is, die niet te vergelijken is met andere vergaderruimtes. Deze huiskamer setting geeft voor veel bedrijven, van dichtbij en ook van ver af, een fijn gevoel dat ze niet de hele dag in een saaie ruimte gaan vergaderen. Bij mooi weer kunnen bedrijven zelfs buiten vergaderen op het terrein, dat is natuurlijk ook niet standaard.

En hoe staan de plannen met de B&B ervoor?

Arianne: ‘’Daarmee doen we eigenlijk een stapje terug, wellicht dat het nog in een andere variant wordt afgemaakt’’. Omdat het nu zo is gegroeid zoals de locatie nu gebruikt wordt zou het raar zijn om te zeggen dat een bruiloft niet door zou kunnen gaan omdat er een B&B is geboekt voor twee personen, een aantal jaar geleden, net voor corona zijn we ook gestopt met de fietsverhuur. Het is goed zoals het nu is, wellicht dat de B&B kamers die aanvankelijk zo bedoeld waren een andere invulling gaan krijgen. Dan moet je denken aan een kamer waar een kind van een van de bezoekers een dutje kan doen, of als mogelijkheid om de bruid en de bruidegom te ‘verstoppen’. Op dit moment gebeurt dat in het privé gedeelte van de woning. Harrie is momenteel nog bezig om deze kamers gebruiksklaar te maken.

De toekomst van Akkerzicht

Lenny: ‘’Het mag blijven gaan zoals het nu gaat. We zijn enorm tevreden over hoe het nu loopt, we zouden een stuk groter kunnen worden maar dat hoeft voor ons niet. Zo doen we niks aan reclame, maar als we dat zouden doen dan zouden we ook aan personeel moeten gaan denken, dat willen we eigenlijk niet omdat we nu kunnen gaan en staan waar we willen’’. Arianne over de samenwerking met Lenny; ‘’Dat vind ik eigenlijk super, Lenny zorgt voor het klantencontact, de boekingen, inkoop en de boekhouding, en ik zorg ervoor dat het hier spik en span is en ik ontvang de mensen met koffie, zorg ervoor dat alles klaar staat en meestal bak ik cake. Lenny doet de lunch en ik zorg er daarna voor dat het weer wordt afgesloten. We hoeven geen woord tegen elkaar te zeggen, we begrijpen elkaar.’’ In de toekomst hopen we dat we dit voort kunnen zetten. Op wat voor manier weten we nog niet precies, maar niemand weet hoe het allemaal gaat lopen over 10 jaar. We zijn blij met wat we doen en wat we kunnen betekenen voor onze gasten en bruidsparen, zegt Lenny. Arianne vult aan: ‘’Mensen komen heel vaak voor ze vertrekken zeggen dat ze het écht naar hun zin gehad hebben.

Tot slot

Arianne: ‘’Ik denk dat veel mensen van Harrie en mij kunnen leren dat we ieder onze eigen verantwoordelijkheden hebben, al meer dan 30 jaar. Je hoeft je niet te veel te bemoeien met elkaar, heb geloof in de ander. Een duidelijke rolverdeling en vertrouwen en plezier in het werk spelen hierin voor ons een erg belangrijke rol, zo stelt Lenny: ‘’Ik vind het belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft. Natuurlijk kun je een keer out of the box denken, maar het is wel belangrijk om de dingen te blijven doen waar je zelf ook echt achter staat.

Ook interessant

Overig nieuws

Volg ons

Ook een artikel op KempenSpot?

Neem contact op voor de mogelijkheden.

Aanmelden bij Kempenboks