Jos Heuveling: Van kok tot hoofdconciërge en van 100% Bladel tot Miami.

Je bent binnen de Kempen bij velen bekend, je doet van alles voor de gemeenschap binnen de Kempen. Waar is het allemaal begonnen? ‘De jonge Jos’ is geboren in Reusel. Op mijn 22e ben ik verhuisd van Reusel naar Bladel met mijn vrouw Moniek, destijds mijn vriendin. Zij was 15 en ik 17, en in augustus van dit jaar zijn we 30 jaar samen. Ik behaalde mijn koksdiploma en begon als kok bij de Troubadour in Bladel. Ik heb 18 jaar met veel plezier als kok gewerkt bij verschillende restaurants hier in de regio, waaronder lange tijd bij Auberge De Sleutel. Ik merkte dat de tijden niet meer goed aansloten bij mijn gezinsleven. Binnen mijn horeca-netwerk werd een andere mogelijkheid gevonden. Ik kwam in contact met een groot portiersbedrijf, solliciteerde en werd aangenomen. Ik kreeg hier de kans om bij de Time Out in Gemert te gaan werken. Dit was destijds de grootste uitgaansgelegenheid van Nederland met tussen de 5000 en 7000 bezoekers per avond. Ik moest toen eenmaal invallen als portier in Reusel bij de El Sombrero. Ik heb daar toen een avond gewerkt, vervolgens werd ik gebeld met de vraag of ik vaste portier wilde worden. Ik heb daar goed over nagedacht, omdat ik eigenlijk altijd had gezegd dat ik geen portier wilde zijn bij clubs in de buurt. Uiteindelijk heb ik toch de overstap gemaakt naar de Elsom. Inmiddels werk ik al 13 jaar in Reusel.

Wanneer heb je jouw carrièreswitch als conciërge gemaakt?

Ik wilde iets meer regelmaat, na het behalen van mijn diploma ‘beveiliger 2’ zag ik dat er een vacature vrijkwam binnen het geld- en waardetransport, hier heb ik op gesolliciteerd en dit werk heb ik ongeveer 12 jaar gedaan bij G4S. De regelmaat beviel me goed, maar toch stond ik wel veel in de file na mijn werkdagen. Ik werd aan het eind van deze periode benaderd door een medewerker van het Pius X College in Bladel dat er daar een vacature vrijkwam als conciërge. Ze zochten iemand die goed om kon gaan met pubers en die een stukje veiligheid kon bieden binnen de school. Deze baan was mij op het lijf geschreven en inmiddels werk ik al 5 jaar op deze school. Ik heb het super naar mijn zin en ga iedere dag met plezier naar het werk. Nadat ik een jaar werkzaam was als conciërge, heb ik de overstap gemaakt naar hoofdconciërge. Ik vind het super leuk dat mijn werk zo afwisselend is. Ook vind ik het erg leuk om met kinderen te werken. Ik zie de jeugd in Reusel in het uitgaansleven én op school op het Pius X College. Het is super dat je hierdoor een band opbouwt met de kinderen. Voordat ik bij het Pius X College ging werken, heb ik wel aan mijn kinderen gevraagd wat ze hiervan zouden vinden, aangezien zij daar ook rondlopen. Hun antwoord was: “super vet!”

Heb je altijd al geambieerd om met jeugd te werken? Of is dat zo gelopen? 

Ik denk dat dit zo gelopen is. Ik ben iemand die bijna nooit stil kan zitten, ik ben altijd in de weer. Op het Pius X College heb ik geleerd hoe ik met de jeugd moet omgaan. Ik zeg altijd: ‘Je moet eerst zaaien en dan oogsten.’ Ik probeer met de jeugd op een lijn te liggen en samen tot oplossingen te komen wanneer dit nodig is. Ik handel zoals ik ben als persoon. Daarnaast ben ik ook al meer dan 10 jaar actief bij Bladella. Ik vind het leuk om me in te zetten voor een vereniging en ook hier vind ik wederom de contacten met de kinderen super tof. Ik zie daar dan ook weer dezelfde kinderen als op het Pius X College. Ik ben daar ook gewoon wie ik ben, dezelfde Jos als op school en bij de Elsom. Ik heb vroeger altijd bij Reusel Sport gespeeld, toen mijn kinderen bij Bladella gingen voetballen ben ik trainer geworden.

Als wij zeggen Miami, wat zeg jij dan?

Haha, nou dat is wel een grappig verhaal. In 2019 ben ik via Dion Bressers (eigenaresese van Den Doel in Bladel) in contact gekomen met Johan Nijenhuis, een filmregisseur. Al snel werd duidelijk dat ze voor de film ‘Onze jongens in Miami’ op zoek waren naar de invulling van een hoofdrol waar ik eventueel in zou kunnen passen. Veel bedenktijd had ik daar niet voor nodig en toen heb ik besloten om auditie te doen. Uit een flinke groep mensen ben ik uiteindelijk gekozen en kreeg ik de rol. Vervolgens ben ik in 2020 afgereisd naar Miami om daar 3 weken te figureren in deze film, dat was natuurlijk een hele vette ervaring. Of ik nog meer plannen heb in dit straatje? Ik zou het wel super gaaf vinden om nog iets met mijn stem te doen, dan moet je denken aan iets op de radio of op TV. Maar wat me echt gaaf zou lijken is om bijvoorbeeld een tekenfilm in te spreken.

Daarnaast ben je ook inzetbaar als ring announcer, hoe ben je hier in gerold?

Haha ja! Vroeger maakte ik samen met een vriendje altijd radio op zolder. Ik kreeg altijd als reactie dat ik iets met mijn stem moest doen. Een aantal jaar geleden vroeg Peter Bons of ik tijdens 100% Bladel zijn band wilde afkondigen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik kondigde de band af en dit werd gefilmd en gedeeld op Facebook. De Eindhovense bokser Ali Gunyar pikte dit op en benaderde mij of tijdens een groot boksgala ring announcer wilde zijn. Zo is het balletje gaan rollen. Inmiddels doe ik dit gemiddeld zo’n 5 keer per jaar, in binnen- en buitenland. Ook heb ik afgelopen april het boksgala voor ondernemers in Den Herd mogen presenteren, dat was een mooie eer en een super gaaf evenement.

Tot slot; wat zou je mee willen geven aan de lezers van KempenSpot?

“Pluk de dag, geniet van elke dag. Ben wie je bent en doe jezelf niet groter voor dan dat je bent. Ik zeg altijd: ‘Gewoon mezelf, want zo ben ik.'”

Ook interessant

Overig nieuws

Volg ons

Ook een artikel op KempenSpot?

Neem contact op voor de mogelijkheden.

Aanmelden bij Kempenboks