De Kempische ketting #3: Ine Gooskens

Ine Gooskens (48 jaar), is de derde schakel van de Kempische ketting. Ine is woonachtig in Casteren en is trots onderdeel van de Gooskens familie. Ine is hier financieel directeur.

 

1.  Vertel eens iets over je beroep, wat doe je precies?
Sinds 2008 ben ik werkzaam bij de Gooskens Hout Groep en sinds 2015 als financieel directeur. Samen met mijn mede bestuurslid Hein Gooskens ben ik verantwoordelijk voor het beleid binnen de onderneming, betrokken bij investeringsbeslissingen en eindverantwoordelijk voor financiën en HR.

2. Hoe is je carrière pad tot nu toe verlopen? Hoe is het om onderdeel te zijn van de Gooskens familie?
Mijn carrière pad is begonnen in de accountancy, ik heb zo’n 12 jaar gewerkt bij Crowe Foederer in Eindhoven en daarna heb ik de overstap naar het familiebedrijf gemaakt. Eerst als controller, daarna als adjunct directeur voor de vestiging Hoogeloon en daarna (en dat doe ik nu nog steeds) als financieel directeur voor de totale groep.

3. Wat maakt het familiebedrijf Gooskens zo bijzonder?
Het woord familiebedrijf behelst het eigenlijk al, het werken in een familiebedrijf voelt inderdaad als een familie, de mensen zijn vertrouwd met elkaar en hebben veel voor elkaar over. De meesten zijn ook serieus bereid om altijd een stap extra te zetten, dat is fijn. Ook is het bijzonder om door te gaan met het werk van je vader, opa, etc. Hein en ik zijn de zesde generatie binnen het familiebedrijf. Het leuke is ook dat wij niet de enige opvolgende generatie zijn. Onder de collega’s zijn er ook derde generaties werkzaam binnen het familiebedrijf.

4. Hoe ziet een werkdag in het leven van Ine eruit?
Qua werk ben ik voornamelijk bezig met het analyseren van de management-informatie, opstellen van financiële rapportages, prognoses, etc. Ik heb veel besprekingen. Het is in elk geval erg afwisselend. Ik kan vaak ‘s ochtends oprecht niet voorspellen wat de dag gaat brengen (op geplande overleggen na natuurlijk) en dat is ook wel het leuke aan de baan. Ik probeer wel wekelijks alle vestigingen ten minste één keer te bezoeken. Mijn standplaats is Hoogeloon, maar ik wil wel minimaal éénmaal in de week ook op de vestigingen in Moerdijk en Helmond aanwezig zijn. Ik ontmoet veel mensen tijdens mijn werk, dat maakt het ook leuk en interessant.

5. Wat zijn naast je werk nog meer zaken waar je je mee bezig houdt?
Vanuit het werk ben ik ook betrokken bij de sociale commissie van de VVNH (vereniging van Nederlandse houthandelaren. Ook ben ik vice-voorzitter van het verantwoordingsorgaan van het bedrijfstakpensioenfonds van de meubelindustrie en lid van de lokale RvC van Rabobank de Kempen.

Het leukste en belangrijkste waar ik me naast mijn werk mee bezig houd is toch wel mijn gezin. Ik ben getrouwd met Willem en samen hebben we drie kinderen. Een dochter van 19 (Lieve) en een dochter en een zoon van 16 (Loes en Tijl). 

6. Wat doe je het liefste op een vrije dag?
Heel cliché: leuke dingen met het gezin, al valt het niet mee om uitstapjes te verzinnen die iedereen even leuk vindt. 

Daarnaast kook ik graag en vind ik het heerlijk om me te verliezen in een goed boek. Ook spreek ik graag met vrienden af om uit eten te gaan of gewoon onder het genot van een hapje en een drankje bij te kletsen.

7. Welk beroep zou je voor een dag nog wel eens willen uitoefenen?
Dan denk ik toch wel dat ik chef-kok zou willen zijn in een goed restaurant. Al vraag ik me wel serieus af of ik tegen de stress bestand zou zijn.

8. Waar ben je het meest trots op?
Mijn gezin, het gezin waar ik vandaan kom en het familiebedrijf.

9. Wat is de meest waardevolle les die je geleerd hebt? En waarom is deze zo waardevol?
Blijf gewoon jezelf. Als je een andere versie van jezelf laat zien dan hebben mensen dat in de gaten. Als je eerlijk en oprecht bent dan kom je het verst en heb je de meeste rust in je hoofd.

10. Wat vond je vroeger het leukste vak op school, waarom vond je dit het leukst?
Economie II, fantastisch als een balans in evenwicht is 😉

11. Wat is je favoriete houtsoort en waarom?
Vurenhout natuurlijk. Daar verdienen we onze boterham mee.

12. Wat is je favoriete sprookje?
De gelaarsde kat, het is een verhaal over hoe je met slimheid en inventiviteit heel ver kunt komen.

13. Als je in je hele leven nog maar naar een land op vakantie mag, welke zou dat zijn en waarom?
Ik zou heel graag nog een keer naar Japan gaan. Het lijkt me een heel bijzonder land wat erg georganiseerd is. Ik ben benieuwd naar de cultuur daar.

14. Naar wat voor muziek luister je graag?
Dat is super divers en erg afhankelijk van mijn stemming. Het gaat van Celine Dion, naar Van Dik Hout, naar de Steve Miller band en heel veel daar tussenin. 

15. Wat vind je de mooiste plek in de Kempen?
De Kempen kent super veel mooie plekken. Het gebied rond het groot meer in Vessem vind ik erg mooi, maar ik kan ook heel erg genieten van het uitzicht vanuit onze eigen achtertuin in Casteren.

16. Wat is voor jou de meest opvallende ontwikkeling in de Kempen?
De samenwerking die bedrijven onderling zoeken, dat is in mijn ogen toch echt de kracht van de Kempen, denk aan de energie-hub op het Kempisch bedrijventerrein, maar ook een initiatief als de Houtskool dat wij als Gooskens samen met de Maackers zijn opgestart. 

17. Wat is je favoriete dag of periode van het jaar en waarom?
Ik vind Sinterklaas en kerstmis erg leuke feestdagen, heerlijk samen zijn met het gezin en de familie. Lekker koken, eten en cadeautjes geven en krijgen. 

18. Wat zijn je ambities op persoonlijk gebied?
Stilstand is achteruitgang, dus ik wil me blijven ontwikkelen op het gebied van werk, maar ook als persoon. Een mens in nooit te oud om te leren en te ontwikkelen.

19. Wat zou je mee willen geven aan de lezers?
We zijn met het gezin in 2019 op vakantie geweest naar Zuid-Afrika, daar heb ik in een weg restaurant een tegeltje gekocht met een spreuk die me erg aanspreekt (in het kader van beter goed gejat dan slecht verzonnen): “Als jij gee, moenie onthou nie. Als jij ontvang, moenie vergeet nie”. Dat vind ik een mooi levensmotto.

20. Aan wie draag je de Kempische ketting over?
Jeroen Hoeks van educatieve zorgboerderij Beverdijcken

 

Ine Gooskens

Overig nieuws

Volg ons

Ook interessant

Aanmelden bij Kempenboks