De Kempische ketting #2: Twan Krekels

Twan Krekels (41), is de tweede schakel van de Kempische ketting. Twan is woonachtig in Eersel en is de trotse mede eigenaar van sociaal bouw- en timmerbedrijf DeMaackers & leerlokaal Maack je dag. Twan is hier verantwoordelijk voor voornamelijk het bedrijfsbureau, marketing & communicatie.

 1. Vertel eens iets over je beroep of studie, wat doe je precies?
  Ik ben zogezegd een sociaal ondernemer. Samen met vriend en compagnon Sill Paridaans hebben we DeMaackers en Maack je dag opgericht. Binnen deze organisaties ben ik nu vooral, naast de marketing en communicatie, bezig met de personeels- & financiële administratie. 

 2. Hoe is je carrière pad tot nu toe verlopen? Hoe ben je gekomen waar je nu bent?
  Ik ben een schoolvoorbeeld van een autodidactische ondernemer. Ik heb wel getracht om door te leren maar ik heb de studie technische bedrijfskunde niet afgemaakt. Het leren uit de boeken was niet voor mij weggelegd.
  Ik ben vervolgens in de verpakkingsindustrie gerold waar ik het werk kon combineren met het backpacken in Azië en Midden-Amerika. 

  Op mijn 27e kreeg ik de kans van mijn werkgever om mede-eigenaar te worden.  Het verpakkingsbedrijf groeide uit tot de holding Efficio-groep waar meerdere en hele diverse bedrijven onder hingen zoals Kempenpackaging, KPS en Jeku-sport. Hier hadden mijn functies voornamelijk te maken met de aansturing van productie en logistiek.

  Op mijn 32e had ik besloten om mijn aandelen te verkopen omdat ik niet de juiste invulling in het werk had en toen ben ik samen met Sill op het idee van DeMaackers gekomen.We waren vooral op zoek naar mooie dingen maken en mensen vooruit helpen. In die tijd van marktonderzoek en het schrijven van een businessplan heb ik nog 6 maanden mogen werken als interim-hoofdbedrijfsbureau bij stg OOK-begeleiding in Geldrop.  En uiteindelijk in januari 2019 zijn we los gegaan met DeMaackers.

 3. Wat zijn naast je werk nog meer zaken waar je je mee bezig houdt?
  Ik vind het heerlijk om te sporten: voetballen bij SDO’39, hardlopen en trainen bij Private Health in Eersel. Ook ben ik voorzitter van de raad van toezicht bij Stg OOK-begeleiding. Een mooie club die begeleiding biedt aan voornamelijk mensen met autisme. Daarnaast houdt mijn gezin mij behoorlijk bezig! Ik woon samen met mijn vriendin Ine, dochter Philou (6jr) en stiefzoon Robin (13jr) in een prachtig huis tegen het centrum aan in Eersel.  We hebben al veel verbouwd aan het huis maar toch zie ik dat het klusjeslijst van Ine niet echt krimpt. 😉

 4. Hoe ziet een werkdag in het leven van Twan eruit?
  ‘S Ochtends met moeite opstaan (ik blijf een avondmens),  op 2 dagen breng ik Philou naar school en op die andere dagen beginnen we om kwart voor 8 met een bak koffie bij DeMaackers om de dagplanning te bespreken.
  Op maandag wordt standaard een rondje gemaakt over wat de mensen hebben gedaan in het weekend. Altijd leuk om te horen en je ziet onze Maackers daardoor echt uit hun schulp kruipen. Op sommige dagen ga ik de productie in om onze Maackers te begeleiden en op andere kruip ik achter de laptop om mijn to-do lijstjes af te werken. Mijn to-do lijstjes bestaan o.a. uit het verwerken van de (financiële) administratie, het maken van social media posts maar ook het uitwerken van alle nieuwe plannen die we weer eens bedenken.

 5. Wat is je grootste passie?
  Ik kan niet kiezen dus: Muziek, sporten, Feyenoord en mensen vooruit helpen.

 6. Waar breng je het meeste tijd door?
  Mijn vriendin zou zeggen bij DeMaackers…ik laat het ff in het midden of ze gelijk heeft.

 7. Wat zou je graag nog willen bereiken op persoonlijk gebied?
  Spirituele groei voor mij als persoon, en om dit op een laagdrempelige manier door te geven aan anderen.

 8. Wat is je favoriete gereedschap?
  Houtbeitel

 9. Als je een dagje vrij bent, wat doe je dan het liefst?
  Een politiek correct antwoord zal zijn “iets doen met het gezin”. Maar eigenlijk is het gewoon sporten en daarna op de bank ploffen om in slaap te vallen. 

 10. Waar kijk je het liefste naar op TV?
  Op dit moment voetbalwedstrijden van Feyenoord.. Maar dat is ook weleens anders geweest.

 11. Wat vind je de mooiste plek in de Kempen?De markt in Eersel en het landgoed ten Vorsel in Bladel.

 12. Wat is voor jou de meest opvallende ontwikkeling in de Kempen?
  Dat het MKB in de Kempen elkaar steunt en vooruit helpt en ook dat er steeds meer toenadering is naar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 13. DeMaackers & Maack je dag, wat is dit precies?
  We zijn een sociaal bouw- & timmerbedrijf en we zetten ons in om de wereld een stukje mooier te maken door ons vakmanschap te combineren met ons maatschappelijk hart. Onze Maackers hebben over het algemeen moeite om aan te haken bij de reguliere arbeidsmarkt. Dit zijn o.a. scholieren en drop-outs van de praktijkschool en speciaal onderwijs, mensen uit de bijstand en statushouders. We bieden bij ons ze o.a. leertrajecten en werk- & ervaringsplekken.

  Onder begeleiding van onze praktijk- en jobcoaches leren we ze dat timmeren meer inhoudt dan alleen een hamer vasthouden. De grootse winst is ook te behalen op het leren van werknemersvaardigheden en het stimuleren van persoonlijke groei.

  In onze eigen timmerwerkplaats nemen we het werk aan uit de  bouw- en timmerindustrie waarmee we onze Maackers willen opleiden tot volwaardige krachten binnen deze branches. Uiteindelijk zijn ze bij ons uitgeleerd en zetten ze via het VolMaackt-detacheringstraject hun vervolgstappen bij onze partnerbedrijven, met als doel duurzame plaatsing.

 14. Wat zijn je ambities met De Maackers?
  We willen de positieve boodschap verspreiden en we willen groeien om meer mensen, onder onze begeleiding en coaching, duurzaam te plaatsen bij onze partnerbedrijven.  Daarom hebben we samen met Gooskens Hout uit Hoogeloon “De Houtskool” opgericht om een extra route richting de houtbewerking te ontwikkelen.  We zijn dan ook nog steeds op zoek naar meer partnerbedrijven.

 15. Wie of wat is je grootste inspiratiebron?
  Ik heb geen speciaal persoon in gedachten. Maar de grote en ook kleine gebeurtenissen in mijn eigen leven inspireren me om ervan te leren en daardoor weer stappen te maken. Weer op naar het volgende leermoment.

 16. Welk ongewoon feitje over jou kennen maar weinig mensen?
  Zie vraag 7

 17. Waar kun jij je het meest aan irriteren?
  Voornamelijk aan autoriteit.. en dat de printer thuis niet werkt wanneer ik hem het hardst nodig heb.

 18. Wat zou je doen met een miljoen?Investeren in DeMaackers en een paar hele mooie reizen met het gezin maken.

 19. Wat zou je mee willen geven aan de lezers?Niet mijn eigen quote maar; Als je waagt groeit je moed, als je aarzelt groeit je vrees. 

 20. Aan wie draag je de Kempische ketting over?
  Ine Gooskens van Gooskens Hout 

Twan Krekels

Overig nieuws

Volg ons

Ook interessant

Aanmelden bij Kempenboks