De Kempische ketting #1: Mark Heesters

Mark Heesters (39), is de eerste schakel van de Kempische ketting. Mark is woonachtig in Lage Mierde en naast een drukke baan  is hij ook vader & zet hij zich onder meer in als vrijwilliger bij NVO in Lage Mierde. Wil je alles weten over Mark?  Lees dan verder.


1. Vertel eens iets over je beroep of studie, wat doe je precies?
Op dit moment ben ik e-Commerce Manager bij Verfwinkel.nl. Verfwinkel.nl is de grootste online verfwinkel (Webshop) van Nederland. Met meer dan 100 jaar ervaring in de verfbranche weten wij welke soort verf je nodig hebt voor welke klus dan ook. Bij Verfwinkel.nl kan je online alles kopen wat je nodig hebt voor je verfklus.

Binnen Verfwinkel.nl ben ik (eind)verantwoordelijk voor alle online e-Commerce activiteiten. Beheer alle processen van het gehele e-Commerce landschap, stuur de verschillende teams aan (Marketing/Development) en werken we samen om de webshop continue te verbeteren en te optimaliseren. Dat allemaal om onze online klanten beter te kunnen bedienen en om uiteraard meer verkoop te genereren voor onze webshop.

2. Hoe is je carrière pad tot nu toe verlopen? Hoe ben je gekomen waar je waar je nu bent?
Na mijn opleiding ICT Media Design aan de Fontys hogescholen in Eindhoven is mijn carrière erg voorspoedig verlopen, heb voor hele mooie klanten en bedrijven mogen werken zoals: Lampenlicht.nl, PSV Fanstore, Voetbalschop.nl, Trendhopper, Vogels.com, MyJewellery.com etc.

Ik ben de afgelopen 15 jaar voornamelijk bezig geweest met e-Commerce, heb bij verschillende bedrijven gewerkt waar we mooie e-Commerce webshops ontwikkelde voor verschillende middel en grote bedrijven in Nederland.

Drie jaar geleden heb ik keuze gemaakt om bij Verfwinkel.nl aan de slag te gaan om mijn expertise rondom e-Commerce hier verder in te gaan zetten. Verfwinkel is een bedrijf wat ik al lang ken en ook eerder geholpen heb met hun online uitdagingen.


3. Wat zijn naast je werk nog meer zaken waar je je mee bezig houdt?
Uiteraard mijn gezin, ik heb 2 fantastische kinderen; Roos (10) en Raf (7) jaar, samen met mijn vriendin Mandy wonen we in Lage Mierde op een mooie plek midden in het dorp.

Daarnaast ben ik als trainer betrokken bij de Voetbalvereniging SDO en zit ik in het bestuur van Nacht voor Oranje waarmee we ieder jaar een geweldig mooi feest weten neer te zetten rondom koningsdag.

Verder vind ik het super leuk om te mountainbiken, dat doe ik gemiddeld zo’n 2 keer per week om lekker fit en fris te blijven!


4. Hoe ziet een dag in het leven van Mark eruit?
Dat ligt vooral aan de dag 😉 Door de week ben ik voornamelijk bezig met werken en in de avond ben ik dan training aan het geven bij mijn dochter Roos, ben ik zelf aan het mountainbiken of ben ik druk in de weer voor bijvoorbeeld NVO. In het weekend draait het vooral om de kids, wegbrengen/ophalen/supporteren voor het voetballen/dansen etc.. Zondagochtend ga ik vaak mountainbiken. Verder in de weekenden zoveel mogelijk genieten met gezin/familie/vrienden van de vrije tijd die we naast al deze zaken, gelukkig ook nog hebben.

5. Wat is je grootste passie?
Als je het hebt over passie op zakelijk gebied, dan is het mijn passie om bedrijven te helpen bij hun digitale transformatie. Hier krijg ik heel veel energie van omdat er super veel kansen liggen om vooral online succesvol te worden.

6. Waar ben je tot nu toe het meest trots op?
Ik ben super trots op mijn gezin, waar we wonen, hoe we het voor elkaar hebben en dat we gezond zijn! Kortom, trots op waar we nu staan.

7. Wat zou je graag nog willen bereiken?
Persoonlijk zou ik graag nog een keer met de fiets een mooie berg willen beklimmen zoals de Alpe d’HuZes. Dat lijkt me echt een uitdaging en kick!

8. Wat is je lievelingseten?
Sushi is en blijft erg lekker!

9. Als je een dagje vrij bent, wat doe je dan het liefst?
Vind het heerlijk om lekker weg te gaan en leuke dingen te doen met mijn gezin en/of vrienden!

10. Wat is je favoriete vakantiebestemming?
Corsica, wat is dat een fantastisch en mooi eiland!

11. Wat vind je de mooiste plek in de Kempen?
In de Kempen vind ik toch wel ons mooie dorpje Lage Mierde. Heerlijk om hier te wonen en de kids te zien opgroeien.

12. Wat is het meest opvallende nieuwsfeitje van dit moment?
Op dit moment is dagelijks in het nieuws: de Oorlog Israël en Hamas verschrikkelijk om te zien en het komt voor mijn gevoel wel erg dichtbij.

13. Vertel eens wat over NVO? Wat is jouw rol hier in?
NVO is de afkorting voor ‘Nacht Voor Oranje!’. Dit is een mooie lokaal evenement wat ik al een jaar of 10 mee organiseer. Het is een geweldig evenement wat ieder jaar weer iets meer groeit en wordt uitgebreid. Leuk om hier actief bij betrokken te zijn. Ben vanuit het bestuur actief betrokken bij verschillende commissies zoals; Sponsoren, Indeling/Bouw en Horeca.

14. Hoe komt het dat NVO de laatste jaren zo’n groei doormaakt?
De groei heeft denk ik te maken met de nieuwe aanwas die ons bestuur is komen versterken, dit zijn voornamelijk jonge en gemotiveerde mensen die ook weer frisse energie meebrengen. De doelgroep is hierdoor ook wat verschoven en nu zien we grote groepen jongeren ook steeds meer ons festival kunnen vinden. Op naar weer een mooie editie in het komende jaar! We zijn uiteraard alweer druk bezig met deze voorbereidingen!

15. Wie of wat is je grootste inspiratiebron?
Heb niet perse 1 inspiratiebron, wat ik altijd als inspiratie zie zijn nieuwe (online) technieken zoals bijvoorbeeld AI (Artificiële intelligentie) en/of ChatGPT wat veel gaat brengen in de toekomst daar ben ik van overtuigd.

16. Welk ongewoon feitje over jou kennen maar weinig mensen?
Ben ooit (Heel lang geleden) keer op auditie geweest bij TMF om VJ te worden. (TMF: The Music Factory was een televisiezender van videoclips van popmuziek en muziek programma’s), Sommige dingen wil je ook graag snel vergeten maar was mooie ervaring en dat deze Brabantse jongen met ook wel zo’n mooi Brabants accent het niet is geworden was natuurlijk niet zo gek 😉

17. Waar zie je jezelf over 10 jaar?
Over 10 jaar woon ik nog steeds heerlijk in ons mooie huis met ons gezin, ben ik nog steeds bedrijven aan het helpen met hun Online uitdagingen en hoop ik nog actief met mountainbiken bezig te zijn om lekker fit te blijven!

18. Wat zou je doen met een miljoen?
Dan zou ik heerlijke reizen gaan maken met mijn gezin, blijf ik lekker wonen waar ik nu woon want ons huis is oprecht heerlijk. Verder zou ik zorgen dat mijn kids het goed hebben en blijf ik lekker werken want stil zitten kan ik niet.

19. Wat zou je mee willen geven aan de lezers?
Doe vooral dingen waar je gelukkig van wordt!

20. Aan wie draag je de Kempische ketting over?
Ik draag deze Kempische ketting over aan Twan Krekels, hij is een echte ondernemer en samen met zijn compagnon Sill Paridaans is hij eigenaar van het bedrijf: De Maackers. Dit echte een mooi Kempische bedrijf en zoals ze zelf zeggen: “Wij zetten ons in om de wereld een stukje mooier te maken door ons vakmanschap te combineren met ons maatschappelijk hart.” Heel mooi in mijn ogen en daarom draag ik graag dit stokje over aan Twan! Succes!

Overig nieuws

Volg ons

Ook interessant

Aanmelden bij Kempenboks