Bladelse Rob Kuijpers zet zich met Dreamrides in voor het Prinses Maxima Centrum

Rob Kuijpers (47) richtte in 2022 Dreamrides op, een gepassioneerde groep fietsers die jaarlijks een uitdagende meerdaagse fietstocht organiseert om geld in te zamelen voor het Prinses Máxima Centrum. Op 24 juni vertrekken de fietsers naar de Pyreneeën, waar ze in 6 etappes van de Middellandse Zee naar de Atlantische Oceaan zullen fietsen. De volledige opbrengst van Dreamrides zal worden gedoneerd aan het sport- en beweegprogramma genaamd ‘Maximaal Bewegen’ van het Prinses Máxima Centrum.

In 2012 ontstond Rob zijn passie voor fietsen nadat zijn moeder voor de tweede keer geconfronteerd werd met borstkanker. Toen kameraad Albert Nabben vroeg of Rob samen met hem de Alpe d’HuZes wilde fietsen, had hij een voorwaarde: “Als ik dit ga doen, dan doe ik het goed.” En dat lukte hem aardig, in 2012 fietste Rob maar liefst zes keer de Alpe d’HuZes omhoog. “Sindsdien ben ik verslaafd aan fietsen voor het goede doel,” vertelt Kuijpers. Zijn afspraak om maar één keer mee te doen verviel en eindigde in 5 maal deelname aan de Alpe d’HuZes. Nadat Rob in 2014 een workshop volgde van een van de oprichters van het event, ging hij zijn droom volgen: Fietsen met een vriendenteam voor het goede doel. Hij wilde niet alleen zijn persoonlijke grenzen blijven verleggen, maar ook anderen inspireren om hetzelfde te doen. Zo fietste hij in 2019 samen met zijn vrienden de Alpe d’HuZes. “Ik wilde mezelf blijven uitdagen, dus ik fietste tien keer omhoog.”

“Ik probeer met mijn verhaal mensen te inspireren.”

Na de coronapandemie was Rob toe aan een nieuwe uitdaging en maakte hij kennis met meerdaagse fietstochten. De droom om ooit zelf iets te organiseren werd werkelijkheid toen Rob Dreamrides opzette. Dreamrides combineert avontuur met geld ophalen voor goede doelen. In 2022 haalde Dreamrides 30.000 euro op voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Dit jaar zet de groep zich in voor het sport- en beweegprogramma genaamd ‘Maximaal Bewegen’ van het Prinses Máxima Centrum. “Ik had de behoefte om zelf meer inbreng te hebben over waar het geld naartoe gaat,” vertelt Rob. “Dit programma zorgt ervoor dat de patiënten in het ziekenhuis kunnen blijven bewegen, waardoor de kans op voorspoedig herstel groeit en de kans op late effecten daalt.”

Dreamrides gaat de sportieve uitdaging aan om 800 kilometer te fietsen van de Middellandse Zee naar de Atlantische Oceaan, met maar liefst 20.000 hoogtemeters. Teun Jansen, Ronald de Krijger, René Veldhuizen, Rob Kuijpers, Kim Wouters, Harold van Empel, Gerd Glaudemans, Coen van Rooij en Albert Nabben vertegenwoordigen het Nederlandse deel van het team. Osvaldo Marchena zal samen met Gerd overkomen vanuit Curaçao om de tocht te volbrengen. Ook zal Hans Mercx uit Canada afreizen naar Europa voor de tocht.

Rob Kuijpers en Dreamrides vormen een inspirerend voorbeeld van hoe passie, doorzettingsvermogen en fietsen kunnen worden ingezet om een positieve impact te maken. Met hun inzet voor het Prinses Máxima Centrum brengen ze niet alleen hoop aan patiënten en hun families, maar laten ze ook zien dat samenwerking en passie krachtige middelen zijn in de strijd tegen kanker.

Ook interessant

Overig nieuws

Volg ons

Ook een artikel op KempenSpot?

Neem contact op voor de mogelijkheden.

Aanmelden bij Kempenboks